Mi a szellemi gyermekkel való visszaélés jele?

A mentális bántalmazás áldozata sok jelet mutathat, hogy szellemi és érzelmi károkat szenved. A leggyakoribb jelek között túlzottan megfelelõ viselkedésûek, vagy túlzott szükségesség iránti igényt mutatnak. A túlzottan agresszív magatartás a gyermekek esetleges mentális bántalmazására is utalhat, és magában foglalhatja mind a mentális, mind a szóbeli agressziót. Emellett a gyermek, aki szellemi bántalmazást szenved, megpróbálhatja ártani magát, kialakítani a szokásait, hogy megbékélje magát, vagy nedvesítse vagy talajozza fel a ruháit vagy az ágyneműt. Az öngyilkossági kísérletek gyakran jelek a szellemi gyermekkel való visszaélésnek is.

A mentális gyermekekkel való visszaélés egyik leggyakoribb jele a túlzott panaszkodás. Például egy gyermek kétségbeesettnek érezheti magát, hogy másoktól kedveskedjen, és elnyerje a jóváhagyást, különösen a felnőttekét. Bizonyos esetekben a gyermek nem tudja mondani, mit akar vagy szeret, mert úgy véli, hogy a bántalmazó akaratai és igényei fontosabbak, mint a sajátja. Félelmetesnek tűnhet, hogy nem fogja másokra vagy bántalmazójára nézni, félénken állítja véleményét, vagy nehezen hajlandó megtagadni a dolgokat, amit nem akar.

Az érzelmi visszaélések másik lehetséges jele az, hogy a szeretet iránti igény túlzott. Ha egy szellemileg visszaélő szülő távoli, és visszatartja a gyermeketől érzett szeretetet, akkor úgy tűnik, éhezik a figyelem. Például a gyermek megpróbálhat más felnőttek iránti szeretetet szerezni, vagy akár más gyermekekhez is, akik régebbiek erre a célra.

Néha a mentális bántalmazás jelei közé tartozik az agresszív viselkedés. A gyermek, akit szellemileg bántalmaznak, néha a visszaélés stresszével foglalkozik oly módon, hogy ütközik, más módon károsítja vagy másokkal verbálisan visszaél. A szellemi fogyatékossággal élõ gyerek gyorsan dühös lehet, és nehéz idõt szenvedni a haragtól érzelmi blowup nélkül. Ezenkívül a szellemileg bántalmazott gyermek olyan dühöt érezhet, amely drámai módon úgy tűnik, hogy aránytalanul arányos a helyzetével, ami miatt dühös lett.

A mentális bántalmazás jelei is fizikai jellegűek lehetnek. Például egy szellemileg visszaélésszerű gyermek gyakran előfordulhat, vagy olyan jelei mutatkoznak, hogy megpróbálja megbékíteni magát. Valamikor az áldozat összetörheti a fejét a falnak vagy más kemény felületnek, mások önmaguk okozhatnak sebeket. Ráadásul egyes szellemi fogyatékos gyermekek gyakori epizódjai az ágyuk vagy a ruházataik nedvesítésének vagy szennyeződésének. Sajnos néhányan még öngyilkosságot is elkövethetnek.