Mi a hidrokodon mellékhatásai?

A hidrokodon számos olyan mellékhatást eredményezhet, amelyek súlyossága szerint különböznek, az egyéntől és az adagtól függően. Gyakori mellékhatások közé tartozik az álmosság, a gyomor-bélrendszeri problémák és a homályos látás. Súlyosabb mellékhatások közé tartozik a sárgaság, szervi elégtelenség és súlyos allergiás reakciók.

Narkotikus fájdalomcsillapító és köhögéscsillapító, hidrokodon általában a közepes vagy súlyos fájdalom enyhítésére ajánlott. Tablettában, kapszulában, szirupban és megoldási formában jön. A többi kábítószerhez hasonlóan a hidrokodon potenciálisan addiktívvá válik, és néha euforijánként használják. Azoknak, akik ezt a gyógyszert szedik, kerülniük kell az alkohol, a kokain, az amfetaminok, a barbiturátok, a benzodiazepinek és a metilfenidátok használatát. Súlyos mellékhatások, mint pl. A légzési nehézség, a szervi elégtelenség, a kóma és akár a halál is előfordulhatnak, ha a hidrokodont a fent említett ellenjavallt szerekkel keverik.

Még normál használat esetén is a hidrokodon mellékhatásai több testi rendszerben jelentkezhetnek, és enyhe vagy súlyos lehet. Az álmosság és a csökkent éberség a leggyakoribb mellékhatások közé tartoznak. Ezért a hidrokodont alkalmazó személyeknek körültekintően kell eljárniuk, amikor nehéz gépeket vezetnek vagy dolgoznak. A homályos látás, egy másik gyakori mellékhatás veszélyes probléma lehet gépjárművezetés vagy gépkezelés közben. Egyéb tipikus reakciók lehetnek az orrban vagy a torokban nyálkahártya megvastagodása.

A hidrokodon is befolyásolhatja az idegrendszert, szédülést, szédülést, szédülést, izgatottságot és eufóriát okozva. A Stupor az álmosság súlyosabb formája, ahol a szenvedő általában nem rendelkezik kognitív tudatossággal, és általában nem reagál az alkalmazott ingerekre. Mint a legtöbb opiát esetében, a hidrokodon gyakran túlzottan jóléti állapotot eredményez, amelyet eufória néven ismerünk.

A hidrokodon használatának gyomor-bélrendszeri mellékhatásai közé tartozik a hányinger, székrekedés, szájszárazság és hányás. Egyes embereknél a hányás elég súlyos ahhoz, hogy kórházi ellátást igényeljen. Ha a hidrokodont acetaminofénnel készítik, a hatások súlyosabbá válhatnak egyes betegeknél, különösen azoknál, akik alkohollal vagy máj- vagy veseelégtelenséggel küzdenek.

Az akut hasnyálmirigy-gyulladás egyike azon ritka és kevésbé gyakori mellékhatásoknak, melyeket a hidrokodon és az acetaminofen fogyasztanak. Az alkoholos betegeknél nagyobb a hasnyálmirigy-gyulladás, valamint a májkárosodáshoz vezető hepatotoxicitás. A vese- vagy májbetegségben szenvedő egyének néha vesekárosodást idéznek elő, akinek akut tubuláris nekrózisa a hidrokodon-acetaminophenhez kapcsolódó hepatotoxicitás.

A hidrokodon egyéb ritka mellékhatásai: erythemás bőrkiütések és súlyos allergiás reakciók. Az allergiás reakciókat tapasztaló betegek olyan tüneteket mutathatnak, mint a csalánkiütés, légzési nehézség és a torokszerkezet duzzanata. Bár ritka, az ilyen típusú súlyos allergiás reakció gyakran sürgősségi orvosi ellátást igényel.