Mi a cetirizin szirup alkalmazása?

A cetirizin szirup különböző allergiás tünetek kezelésére alkalmazható, beleértve a csalánkiütéseket is. Ez egy antihisztamin, amely olyan reakciókat okoz, mint a tüsszögés, a viszkető torok és a vizes szemek. A krónikus csalánkiütéseket is kezelik, mivel ezek súlyos allergiás reakciók jelei.

A szezonális és beltéri allergiák kiváltják a szervezet hisztamin termelését, amikor érzékeny személynek van kitéve olyan dolgoknak, mint a kedvtelésből tartott állatok, a por és a pollen. A hisztaminok támadják ezeket az idegen antigéneket, ami olyan tünetekhez vezet, mint a fülledt orr, tüsszögés, viszkető vagy öntöző szemek. A cetirizin szirup megakadályozza a tüneteket a szervezet hisztamin termelésének megállításával vagy drasztikus csökkentésével. Hisztaminok nélkül kevés vagy semmilyen reakció nem áll fenn az allergiás tünetek kiváltásában.

Vannak, akik érzékenyebb allergiás reakciókat tapasztalnak. A ravaszt lehet egy dolog, például a macskafrizura, vagy többféle dolog lehet, például egynél több fajpálinként. Ezekre a reakciókra az expozíció bőrkiütéshez vezethet, melyeket bőrkiütésnek neveznek, nevezetesen csalánkiütésnek. Ebben az esetben a gyógyszert az expozíció előtt megelőzőként lehet bevenni, vagy a csalánkiütés után lehet bevenni, hogy gyorsabban eltűnjön.

A cetirizin szirup bevétele előtt tájékoztatni kell az orvost, különösen akkor, ha más gyógyszereket szednek, mert a cetirizin gyógyszerkölcsönhatások lehetségesek. A cetirizin kölcsönhatásba léphet bármely olyan gyógyszerrel, amelyről ismert, hogy álmosságot okoz. Azoknál az embereknél, akik epilepsziás gyógyszereket, alvó gyógyszert, izomlazító szereket és néhány pszichiátriai receptet szednek, szorosan figyelni kell a cetirizin szedése alatt. Ez a gyógyszer kölcsönhatásba léphet más antihisztaminokkal és narkotikus fájdalmakkal is.

A cetirizin szirup mellékhatásai közé tartozik az álmosság, szájszárazság és szédülés. A gyermekek hányingert, hányást vagy gyomorfájást tapasztalhatnak. Súlyos mellékhatások, mint például a légzés és a torok vagy a nyelv duzzanata azonnali orvosi ellátást igényelnek. Ha egyéb mellékhatások jelentkeznek, vagy a meglévő hatások rosszabbodnak vagy kellemetlenné válnak, orvoshoz kell fordulni.

Ezt a gyógyszert egy gyógyszeres csésze segítségével kell mérni, hogy a megfelelő adagot meg lehessen venni. A gyógyszert felíró orvos és a gyógyszerész utasításokat fog adni. Ne növelje az adagot, és ne változtassa meg a gyógyszert oly módon, hogy a gyógyszert a kezelőorvosával folytatták.

A cetirizin szirupot nem szabad alkohollal bevenni. A cetirizint szedő személyeknek meg kell akadályozniuk a nehéz gépek vezetését vagy működtetését, amíg a testet nem állítja be, és a mellékhatások elhúzódnak. Különleges óvintézkedéseket kell tenni közvetlen napfénynek kitéve, mivel a napérzékenység lehetséges. Hosszú ideig szabadban használja a fényvédőt.