Milyen előnyei és hátrányai vannak a fogak őrlésére?

A fogak őrlése, vagy a bruxizmus okozhat állkapocs- és fogfájást, fejfájást, valamint a fogak elhasználódását. A fogak csiszolására szolgáló szájvédők arra szolgálnak, hogy éjjel aludjanak, hogy megakadályozzák ezt. A viselő továbbra is megpróbálhatja megtenni a mozgásokat, de az őr a fogakat pihenteti, és megakadályozza őket. Néhányan ezeknek az éjszakai őröknek a védelme a fogak védelme, kevesebb fájdalom és esetleg jobb alvás. Hátrányok közé tartozik az egyéni őrök rovására, az alvásra való képtelenség valami szájban, és a tünetek enyhítése.

Azok az emberek, akik éjjel fogják meg a fogukat, komoly fogászati ​​problémákat okoznak. Végül a fogak elkezdenek elhasználódni. Ahogy a fogakon lévő zománc eltűnik, kevesebb a védelem a gyökerek körül. Érzékeny fogak, fogak és üregek jelentkezhetnek. Az ilyen problémák megelőzésének egyik legjobb módja a speciálisan kialakított fogvédők alkalmazása a fogcsiszoláshoz.

Annak ellenére, hogy az őr egyéni, vagy megvásárolható-e egy áruházból, a felső és az alsó fogak között akadályt képez, hogy megakadályozza őket a kaparás és a csiszolás között. Nem csak ez védi a fogak felületét, hanem segít megakadályozni a fájdalmat, amely az őrlésből származik. Az alvás alatt a fogakkal szembeni nyomás sokkal erősebb lehet, mint valaki, aki ébren próbálkozna, és laza fogakat, állkapocs-fájdalmat és fejfájást okozhat. A szájvédők segítenek enyhíteni ezeket a fájdalmakat, enyhítik a nyomást és megkönnyítik az alvást.

A fogak csiszolására szolgáló szájgondozók használatának néhány hátránya magában foglalja a potenciális költségeket és az alkalmatlanságot, hogy megszokhassák valamit a szájukban éjszaka. A fogorvosi szakemberek többsége személyre szabott szájvédőket készíthet. Ezek általában kisebbek, mint a boltokban, és általában nagyon jól illeszkednek a fogak fölé. Az egyéni éjszakai őrök drágák lehetnek, ami gyakran arra készteti az embereket, hogy elsőként kipróbálják az üzletekben lévőket. A boltban vásárolt szájvédők gazdaságosabbak, de lehet, hogy nem annyira kényelmesek.

A fogak csiszolására szolgáló formázható szájvédők egy másik lehetőség, és általában olyan gyógyszertárban találhatók meg, amelyek gyógyszertári tételeket tartalmaznak. Ezek az éjszakai őrök tipikusan forralják, hogy lágyítsák őket, majd nyomja meg a fogakat, hogy nekik egy “egyéni” fit. Az ilyen típusú szájvédők olcsóak, de általában nagyobbak, mint az egyedi készülékek, és nehéz lehet megszokni.

A súlyos őrlési problémákkal küzdő személy úgy találhatja, hogy a szájöblítő megvásárlása után is az állkapcsa még mindig fáj. Ez annak a ténynek tudható be, hogy még mindig az állkapocsizmokat szorítja, és az őrre harap. A fogorvos valószínűleg olyan stratégiákat javasol, amelyek minimálisra csökkentik az állkapocs összeszorítását éjjel. A relaxációs gyakorlatok és az éjszakai rituálék is segíthetnek. Lehet, hogy jó ötlet is kipróbálni egy olyan őrséget, amely másképp illeszkedik a szájába, ami néha azt jelenti, hogy drága, egyedi eszközzel vásárolnak.