Mi okozza a szívdobogást éjszaka?

A szorongás nagyon gyakori ok az emberek számára, hogy éjszaka szívritpulációt fejlesszenek ki. Azok az emberek, akiknek stresszük van, szorongóak vagy szorongásos zavarai vannak, észrevehetik az ágyban lévõ szívritmuszavarokat, és ez magában foglalja az izgatott embereket, valamint az ideges vagy féltõ embereket. Vannak más okok is, beleértve bizonyos szokásokat vagy mögöttes egészségügyi körülményeket. Azokat az embereket, akik bármikor észlelik a szívdobogást, orvosnak kell értékelnie, hogy veszélyes-e.

Ha a szorongás nem okozza az éjszakai palpitációt, a lehetséges bűnös szokások. A koffein és a serkentő gyógyszerek szabálytalan szívverést okozhatnak, és ha az emberek túl hamar elfogyasztják ezeket a dolgokat az ágy előtt, akkor szívük szabálytalanul verekedhet. Az emberek étvágyat követően is kialakulhatnak szívdobogás, és ha röviddel lefekvés előtt étkeznek, vagy éjjel enni fognak, a pulzusszám változhat. Ezen túlmenően a nehéz gyakorlatok megváltoztathatják a szívritmusokat, és sokan gyakorolják a nap végén, és éjszaka megtapasztalják a szívdobogást.

A terhesség a szívritmus megváltozásához társul, mint más alapállapotban. A pajzsmirigy-rendellenességek, a szívproblémák és bizonyos egyéb betegségek palpitációt okozhatnak. A betegek a szívritmus fokozódását észlelik éjszaka a nyugalom miatt, és ennek eredményeképpen azt gondolhatják, hogy csak vagy elsősorban az esti órákban vannak szívdobogásuk.

A palpitáció kezelésére éjszaka segít, hogy minél több információt szolgáltasson. A betegeknek leírniuk kell minden olyan kapcsolódó tünetet, mint a légszomj, a szédítő érzés, vagy a dezorientáció. Ha lehetséges, meg kell jegyezni a palpitáció időtartamát. Az orvosok hasznosnak találják azt is, hogy tudják, mit tettek a nap folyamán az emberek, és olyan információkat gyűjtsön, amelyek segíthetnek abban, hogy megtudják, miért szabálytalan a páciens szívverése. Például, valaki, aki megemlíti az ivás előtt a fekete teát, egyszerűen beállíthatja a teafogyasztási szokásokat, és érezheti a palpitáció javulását éjszaka.

A palpitációra vonatkozó értékelés magában foglalhatja az elektrokardiogram rendelését abnormális szívritmuszavarok ellenőrzésére, valamint olyan vizsgálat elvégzésére, ahol a beteg egy meghatározott időtartamú monitoron viseli a beteg szívműködésének rögzítését. Ez hasznos lehet olyan dolgokra, mint a szívdobogás, amelyek gyakran nem fordulnak elő parancsnokkal, és ezért nehéz ellenőrizni egy olyan környezetben, mint egy szívlabor. Az orvosok javasolhatnak gyógyszereket, étrendet és életmódbeli módosításokat, valamint egyéb lépéseket a kóros szívritmuszavar kezelésére.