Mi az a dddr pacemaker használata?

A DDDR pacemaker átveszi a szív egyes természetes pacemaker funkcióit, ha ez a szerv nem megfelelően játszik. Néha kétkamrás sebességű adaptív pacemakernek nevezik, amelyet egy kardiológus programozhat a páciens számára, hogy csak a szív elégtelenségéhez szükséges ingerlést alkalmazza, és mind a jobb, mind a bal kamrában működjön. Egy DDDR pacemaker is működhet a szív jobb és bal atriumaiban, amelyek a kamrák vérének tartályai. Azt mondják, hogy adaptív, mivel képes beállítani és szabályozni az ingerlést. Ez az egyik leggyakrabban használt pacemaker-típus, mivel a szívritmus-problémák legszélesebb skálájával foglalkozhat.

A DDDR betűk azonosítják a szívritmus-szabályozó típusát, az úgynevezett NBG kódok vagy Generic Codes kategorizálások alapján, amelyeket két orvosi ingerlés és elektrofiziológiai csoport hoz létre Észak-Amerikában és Nagy-Britanniában. Ezek a betűk megfelelnek a DDDR pacemaker funkcióinak vagy használatának. A betűk kétkamrás kamrájú, kettős kamrával érzékelt, kettős reakciót és sebességet moduláltak.

Mivel ez a pacemaker kettős kamránként van megjelölve, mindkét pitvarban és kamrában vezetékek vannak, mindegyikük a szív természetes pacemakerjeként jár. A mellkas terület zsírja és az alatta lévő izmok és csontok között helyezkedik el, általában lítium akkumulátorral működik. Ott egy érzékelő erősítő fogadja az elektródákból származó bemeneteket a szív ingerlésének önmagában, majd a kimeneti áramkörei révén módosítja az azonos elektródákon keresztül szükséges korrekciós impulzusokat. Ha a korrekciós impulzusok korrigálták a pitvari aritmiákat, például a pacemaker újra visszatér a hallgatási, nyomon követési és érzékelési aktivitásához.

A DDDR pacemaker ezen funkcióit a kardiológus a készülékbe programozza, mind az atria, mind a kamrák automatikus üzemmód-kapcsolási algoritmusaként. A kardiológus kiválaszthatja, hogy melyik algoritmust használja az egyes betegek szívbetegségei szerint. Aztán, beat beat után a szívet szabályozzák, mint általában, ha saját természetes pacemaking képességét nem veszélyeztette. A szívritmus-szabályozókat távolról kalibrálhatja a kardiológus járóbeteg látogatása után a beültetés után, amikor vagy ha a körülmények megváltoznak. A DDDR pacemakerek szintén nyilvántartást vezetnek az összes olyan anomáliáról, amelyet a kardiológus egy ambuláns látogatás során kivonhat a pacemaker kihallgatásának.