Mi a húgyhólyag fertőzés jele?

A hólyagfertőzés jelei meglehetősen megkülönböztetőek, sok esetben nagyon könnyen diagnosztizálják az állapotot. Tény, hogy a húgyúti fertőzések (UTI-k) néven ismert egész család állapota hasonló tüneteket okozhat, mivel a szokásos kezelés az antibiotikumok alkalmazása a szervezetben a fertőzés mögött. A betegeknek orvoshoz kell fordulniuk, ha észlelik ezeket a tüneteket, mert a kezeletlen fertőzések vesekárosodáshoz vagy szepszishez vezethetnek.

Hólyagfertőzés, amely formálisan cystitisként ismert, akkor jelentkezik, amikor gyulladás és fertőzés jelentkezik a húgyhólyagban. A leggyakoribb tünet a vizelés nehézsége, ami párosulhat a vizelés szükségességével, de minimális vizelettel. Emellett az alvásban is tapasztalható nyomásérzékenység, fájdalom és fájdalom a hasban és vissza. Az előállított vizelet lehet zavaros vagy vöröses színű, és nagyon fájdalmas lehet néhány beteg vizelésére. A fertőzés egyéb tünetei közé tartozik a láz, a szédülés és a fáradtság érzése.

Néhány beteg visszatérő fertőzést tapasztal, mely esetben a hólyagfertőzés jelei nagyon ismerősek lehetnek. Még mindig jó ötlet ezeknek a betegeknek az orvosi ellátás igénybevétele, hacsak nem kaptak állandóan antibiotikumot, amely kifejezetten a visszatérő hólyagfertőzések kezelésére szolgál. Ha három vagy több fertőzés fordul elő rövid idő alatt, szükség lehet egy urológus konzultálására, hogy megtudja, mi okozza őket.

Az orvosi szakemberek diagnosztizálhatják az UTI-t olyan interjú során, amelyben a betegek interjút készítettek, ahol a húgyhólyag fertőzés jeleit leírták, de gyakran kérnek vizeletmintát a baktériumok jelenlétének igazolására. Az ultrahang képalkotó vizsgálatot is elvégezhetjük, hogy további információt szolgáltassunk a beteg állapotáról. A visszatérő hólyagfertőzésben szenvedő betegek esetében az egészségügyi szolgáltató hosszabb időtartamú antibiotikumot javasolhat annak megállapítására, hogy ez megakadályozza-e a fertőzés újbóli megjelenését.

Vannak olyan lépések, amelyekkel csökkenthető a húgyhólyag fertőzés kialakulásának kockázata, beleértve olyan dolgok fogyasztását, amelyek növelik a vizeletben a savakat, csökkentve a bakteriális populációt. Az áfonyaléta népszerű otthoni gyógymód az UTI-k számára, és a leginkább rendszeresen fogyasztják, hogy megakadályozzák a fertőzés megjelenését. A húgycső körüli higgadtság fenntartása csökkenti a fertőzés kialakulásának kockázatát is.