Mi a barrier krém?

A barrier krém hagyományos használata akadályt jelent a bőr és a külső környezet között. Ezeket a krémeket gyakran olyan emberek használják, akik maró vegyi anyagokkal dolgoznak, vagy olyan egyéb veszélyekkel, amelyek károsíthatják a bőrt. A barrier kenőcsök gyakoribb használata a vizelet inkontinencia miatt szenvedők számára.

A vizelet irritáló anyag, és a bőr ebben a régióban nagyon érzékeny. Gyakran előfordul, hogy a vizelet inkontinenciában szenvedő emberek irritációt tapasztalnak, és még olyan fertőzések is, amelyeknél a bőrük vizeletnek van kitéve.

A barrier krém használata hatékony módja annak, hogy a bőr irritálódjon. Különböző, széles körben elérhető krémek állnak rendelkezésre. A bõrre választott típus függ a költségvetésétõl, valamint attól, hogy milyen mértékû irritációt tapasztal.

Ha a bõr jó állapotban van, de meg akarja gyõzõdni arról, hogy ez így marad, akkor a barrier krémek alternatívája, például a Vaseline® vagy más vazelin a bõr formájának megõrzéséhez szükséges. Ha máris izgatottságot tapasztal, valami erősebbre lesz szüksége. Az over the counter krémet, mint például a szülők által használt gyermek pelenka kiütés, hatékony és megfizethető választás.

Ha az irritáció súlyosabb, vagy úgy tűnik, hogy bőrfelületet alakított ki a területen, szükség lehet antibakteriális vagy gombaellenes krém alkalmazására a terület kezelésére. A petróleum zselé védőrétegét fel kell venni az gombaellenes vagy antibakteriális krém tetejére. Ezek közül egyik sem hagyományos védőgát, így nem biztosítják a megfelelő védettséget a nedvességtől. Csak a meglévő állapotot kezelik.

Az akadályozó krémek éber használatával meg lehet előzni a vizeletinkontinencia mellékhatásaként kialakuló számos bőrbetegség megelőzését. Fontos azonban felismerni, hogy még mindig előfordulhatnak szövődmények. Ha olyan bőrbetegséget észlel, amely nem reagál gyorsan a kezelésre, forduljon orvoshoz. A bőr olyan csodálatos szerv, amely gyorsan gyógyulhat. Ha ez nem teszi meg, miután elkezdte alkalmazni a korlátot, akkor előfordulhat, hogy súlyos szövődményeket okozott.