Mi okozza a vérrögöket a székletben?

A széklõ vérrögök általában az alsó vagy a felsõ bélrendszerben jelentkezõ vérzés eredménye. Esetenként a vérrögök a székletben kis aranyérből vagy kisebb könnyekből származnak az anális szövetben. A székletben lévő vér bármilyen jelei aggodalomra adnak okot és a lehető legrövidebb időn belül vizsgálják.

A székletben lévő világos vagy világos vörös vérrögek jellemzően a vérzést jelzik az alsó bélrendszerben. Sötét barna vérrögök, amelyek kátrányos megjelenést mutatnak, jelezhetik, hogy a bélrendszer felső részében belső vérzés van, beleértve a gyomrot is. Néha a fertőzések okozzák a vérrögöket a székletben, és más esetekben súlyos állapotot, például vastagbélrákot jelezhetnek.

Vérrögök alakulnak ki a véralvadás eredményeképpen, vagy a test képesek javítani a felszakadt ereket és ereket. A vérlemezkéket a felszakadt véna felé húzzuk, hogy megakadályozzuk a további vörösvértestek felszabadulását. Számos vérlemezke és fehérje segíti a törést, amíg meg nem gyógyul.

A belső vérzéses vérrög forrásaként a vérrögök egy része elkerülhetetlenül az egyén székletén áthalad. A vérzés bármilyen jelzését ezen a területen abnormálisnak tekintik. A székletben lévő krónikus vérrögöket rákos daganatok vagy gyulladásos bél szindróma okozhat. A gyomorrák és a vastagbélrák a vérrögök két komolyabb oka.

A székletben a véralvadás másik valószínű oka a divertikulitisz. Ezt az állapotot fertőzésnek kell tekinteni, és akkor jelentkezik, amikor a burok oldala mentén egy tasak alakul ki. Ezek a tasakok a külső bélés gyenge területeinek eredményeként jönnek létre. Néha gyulladásgá válhatnak, de a körülmény általában nem jelent általános tüneteket.

A diverticulitis állapota gyakoribb azokon a területeken, ahol a feldolgozott élelmiszerekben magas a diéták alkalmazása. A szálasbevitel növelése az egyik módja annak, hogy segítsen megakadályozni az állapotot. A feldolgozott szénhidrátok mennyiségének csökkentése, mint például a fehér tésztafélékben megtalálható egyszerű cukrok, egy másik módja a fertőzés megelőzésének.

A paraziták és a gyomorfekélyek a székletben lévő vérrögök lehetséges okai. Az egészségtelen baktériumok a gyomor vagy a belek bélését megszakítják és vérzik. Néha a baktériumok is túl nagy kiterjedésű ereket okozhatnak, ami kis szakadást eredményez. A rákos daganatok belső vérzéshez vezethetnek, mivel növekedni fognak és a normális sejtszövetet összeszedik.