Mi a titán allergiás reakciója?

A titán allergiás reakciót leginkább összefüggő jelek azok, amelyeket a kialakult állapot, a krónikus fáradtság szindróma (CFS) okoz. A CFS-t a fáradtság, a csökkent szellemi képességek és a fizikai gyengeség hirtelen és tartós részei jellemzik. Mivel a titán biokompatibilis fémként széles körben ismeretes, kevés – ha egyáltalán – allergiás tünetet észlel a bőrrel való érintkezés. A bőrkiütés, a viszketés és más mellékhatások helyette más fémek is lehetnek, amelyek titánötvözet részei, például a nikkel. A tudósok nem zárják ki annak lehetőségét, hogy egyes személyek magának a titánnak is allergiásak, ugyanakkor minden egyes személy biokémiája egyedülálló.

Az emberek a titánium allergiás reakcióját valószínűleg a titán fogászati ​​és műtéti implantátumok korróziója okozzák. A korrodált részecskék ionizálódnak és a testben lévő fehérjékhez kötődnek, ami végül CFS-t eredményez. Egy allergiában szenvedő beteg felébredhet egy reggel megmagyarázhatatlanul fáradt érzéssel, függetlenül attól, hogy mennyire jól tette az előző éjszakát. A kimerültség több mint 24 órán át fennáll, és nem csökken a napi pihenőidőt követően. A fáradtság több mint hat hónapig tarthat, és lehet állandó vagy ismétlődő.

A betegek könnyen megtalálhatják magukat könnyen összekeveredve vagy zavarodva is, és feledékenyebbek is lehetnek. Ezek és más tünetek súlyosbíthatják a beteg ingerlékenységét, ami önmagában is egy tünet. A károsodott mentális képességeket súlyos fizikai képtelenséggel kombinálják és súlyosbítják, ami gyakran megakadályozza a betegek napi tevékenységét. A tüneteket gyakran migrén és izomfájdalom kísérte.

Bár magát a titánt általában olyan fémként fogadják el, amely nem káros hatással van a bőrre, sok titán ékszer tartalmaz más fém nyomokat, amelyek reakcióba kerülhetnek. A piercinges betegek duzzanatot tapasztalhatnak az érintett területeken, valamint a bőrpír és a csalánkiütés. A tünetek tévesen a domináns fémhez, a titánhoz kapcsolódnak, ezekben az esetekben. Egyes szakértők szerint a lakosságnak csupán 4% -a szenved valódi titán allergiában.

Abban az esetben, ha a fenti tünetek bármelyike ​​nyilvánvalóvá válik, a betegeknek azonnal allergiás vizsgálatot kell végezniük. A vizsgálatnak meg kell határoznia, hogy a titán vagy más nyomelemek okozzák-e az allergiás reakciókat. Ha a tünetek forrása egy fém implantátum a testen, akkor az implantátumot olyan anyagból kell kicserélni, amelyet a páciens biztonsága érdekében teszteltek. Az allergiás reakció megelőzése azonban nehéznek bizonyulhat, mivel sok közös élelmiszer és termék tartalmaz nyomnyi mennyiségű fémt.