Mi a kén felhasználása a homeopátiában?

A homeopátiában lévő kén leggyakrabban égési fájdalom, kellemetlen szagok, viszketés vagy ingerlékenység miatt jelentkezhet. Gyakran felhígítják alkohol és víz keverékével, vagy tejjel, hogy homeopátiás szerek legyenek. A homeopátiumok gyakran javasolják a bőrproblémák kénkezelését. Fontosnak tekinthető az emésztési panaszok kezelésére. A nőknél a kénkezelések hasznosak lehetnek a premenstruációs szindróma tüneteinek enyhítésében, és a kén szintén előírható mentális zavarok, például stressz vagy depresszió, köhögés, fejfájás, láz és szemfertőzések és légúti fertőzések esetén.

A kén felhasználása a bőrbetegségek orvoslására 2000 évig terjedhet. A homeopátiában a kén a bőr állapotának kezelésére is használható, különösen a viszketés, gyulladás, szárazság és méretezés miatt. A pelenkák kiütése, az ekcéma és a candidiasis, vagy a bőr élesztőfertőzése mind a kénes homeopátiás gyógyszerkészítmények használatából származhat.

Úgy gondolják, hogy a kénjavító szerek enyhítik a premenstruációs szindróma tüneteit a nők körében. Úgy tűnik, hogy a kén enyhíti mind a premenstruációs szindróma fizikai tüneteit, mind pedig az érzelmi tüneteket, például az ingerlékenységet és a hangulatváltozásokat. A kén észlelt képessége befolyásolja az elme és az érzelmek számára, hogy homeopátiás gyógyszerként szolgálja a depressziót, ingerlékenységet, távolmaradást és stresszt. Azok a személyek, akiknek a bizonytalanság, a szédülés és a rémálmok szenvednek, előnyösek lehetnek a homeopátiás kénes kezelésben. Ez a jogorvoslat azt is jelenti, hogy erősíteni akaratot és szenvedélyt.

Az emésztési panaszok széles skálájáról úgy gondolják, hogy a homeopátiában a kénes kezelésben részesülnek, beleértve az emésztési zavarokat, a hányást és a krónikus hasmenést. Azok a személyek, akik a tünetek súlyosbodását tapasztalják a nap előtti óráiban, vagy akik súlyosbítják a tüneteket a fogyasztás után, a legalkalmasabbak lehetnek erre a gyógykezelésre. A kénjavító szereket aranyér és anális repedések kezelésére is felhasználhatják, különösen akkor, ha gyulladás, égés és viszketés társul az anus körül.

A kénre vonatkozó homeopátiás kezelésben részesülő egyéb feltételek közé tartozhatnak a kötőhártya-gyulladás és a szemek általános gyulladása, migrén, fejfájás és láz. A kén kezelésére fájdalom kezelésére lehet szükség a hát alsó részén, mivel hosszabb ideig ül, áll vagy hajlik, valamint a menstruációs görcsök által okozott fájdalom. A kén segíthet a légúti fertőzések kezelésében, különösen a zöld vagy sárga ürítés vagy tüsszentés kíséretében. A férfiaknál merevedési zavar kezelésére alkalmazható.

A homeopátia gyakorlók általában úgy vélik, hogy a kénjavítások a szenvedélyes, kreatív és szellemi személyiségek számára a legalkalmasabbak. Ezek az emberek úgy gondolják, hogy érzékenyebbek a kellemetlen szagokra, amikor betegek, és úgy gondolják, hogy gyakrabban érezhetik szomjúságukat, mint az éhség.