Mi a banán allergiás reakció jele?

A csalánkiütés, a száj- és torokprobléma, valamint a hasi fájdalom jelzi a banánra adott allergiás reakciót. Az egyik leggyakoribb allergiás reakció, nem csak a banán, olyan csalánkiütés, amely viszket és elterjedt a test felett. A banánra allergiás emberek viszketést és duzzadt szájakat és torokokat is tapasztalhatnak, amelyek súlyosak lehetnek súlyosak. Hasi fájdalmat és hányást is tapasztalhatnak. Másrészről a banán allergia némiképp ritka, és valószínűleg nem az allergiás reakció oka, hacsak a személy más gyümölcsökre vagy latexre is allergiás.

A gyakori allergiás reakció a csalánkiütés, amely foltos vörösvérűségként jelenik meg. A csalánkiütés általában viszkető és kényelmetlen, de ritkán életveszélyes vagy olyan probléma, amelyet orvosnak kell kezelnie. Általában ajánlott elkerülni a forró zuhanyzókat vagy szoros ruhát a csalánkiütés ellen. Az antihisztaminok elősegíthetik a csalánkibocsátás elhúzódását, de perceken belül órákig el kell tűnni gyógyszerek nélkül. Az egészségügyi szakemberek általában azt javasolják, hogy keressenek orvosi segítséget, ha a kaptárak két hétnél tovább tartanak.

A banán másik allergiás reakciója viszkető vagy duzzadt száj vagy torok. Ezt a reakciót rendszerint nem sokkal a banán fogyasztása után figyelik meg, de előfordulhat, hogy először nem lehet észrevenni, mert az enyhe duzzanatot nehéz észlelni. Ha a duzzanat súlyos, a lehető leghamarabb látni kell az egészségügyi szakembert. A nyelv vagy a torok nagy duzzanata légzési nehézséghez vezethet, ami végül a tudat és a halál elvesztéséhez vezethet. A sürgősségi egészségügyi szolgáltatásokat fel kell venni, ha a duzzanat a vártnál gyorsabban romlik.

A hasi fájdalom egy másik potenciális allergiás reakció banánra. Ez a reakció rendszerint enyhe, de elég erős ahhoz, hogy hányást okozzon. A legtöbb banán-allergiás beteg nem tapasztalja a hasi fájdalmat, mert a csalánkiütés és viszkető torkom gyakoribb.

A banán allergia nem gyakori, és a banánra allergiás emberek gyakran allergiásak más gyümölcsökre vagy latexekre. A diófélék, a kagylók és tojásallergiák gyakoribbak, és az esetleges allergénnek kell tekinteni, ha a banánnal egy időben fogyasztják. Ritkán előfordul, hogy az élelmiszer-allergiás reakciók az ételt fogyasztottak, de nem teljesen ismeretlenek. A banán allergiát, mint minden más allergiát, rendszerint először kerül elő, amikor egy banánt elfogyasztanak, majd a következő alkalommal negatív reakcióval rendelkezik.