Melyek a bakteriális allergiás reakciók jelei?

A sulfa allergiában szenvedő személyek általában allergiás reakciót mutatnak a baktrimre, egy szulfametoxazolt tartalmazó antibiotikumra, és számos kellemetlen tünet észlelhető. Az allergia jeleinek leggyakoribb helye a bőrön, bőrkiütés, csalánkiütés vagy érzékenység formájában, szélsőséges esetekben Stevens-Johnson-szindrómában. Lehetnek változások a személy vérösszetételében és bizonyos belső szervekre gyakorolt ​​hatások. Vannak, akik úgy találják, hogy dagadása az arc, a száj vagy a torok, ami lehet, hogy a légzés vagy a nyelés nehéz. Súlyos esetekben anafilaxia alakulhat ki, amely potenciálisan veszélyes állapotot jelent, és olyan tünetek jelentkezhetnek, amelyek a légzés problémáját, a fokozott szívfrekvenciát és hányingert vagy hányást okoznak.

A bakteriális allergiás reakció gyakran az ember bőrén jelenik meg. A betegek kezdhetik a viszketést, és kialakulhatnak kiütések vagy csalánkiütések a testük egy részében vagy egészében, ami fokozatosan romlik, ha a gyógyszer nem szűnik meg. Azt is megállapíthatják, hogy fényérzékenységük vagy érzékenysége van a napfénynek.

Bár ezek a tünetek kellemetlenek, általában nem veszélyesek, ám egyesek komolyabb reakciót alakíthatnak ki, mint Stevens-Johnson szindróma. Ez az állapot az általános betegség érzését okozza, mint például a fejfájás és a láz, és az illető bőrén vörös dudorokat fog kifejteni. A legsúlyosabb probléma azonban az, hogy az ember bőrének felső rétege elpusztul és elalud. Ez nyitva és nyersen hagyja a bőrt, így a fertőzésre és más szövődményekre fogékony személy.

Baktériumoknak is hatással lehet az a személy, aki allergiás reakciót mutat a bakteinnel. A személynek csökkenhet a vérlemezkék, vörös és fehérvérsejtszám. A tüdőben, a májban és a vesékben is károsodhat, különösen akkor, ha a gyógyszer hosszú ideig tart.

Duzzanat is előfordulhat a bakteriális allergiás reakció során. Általában az ajkakon, a szájon és a nyelvön fordul elő, és hatással lehet a torokra is. Ez keményen nyelni tud, és a személy azt is megteheti, hogy hangja rekedt. Ha a duzzanat elég súlyos, a légzés nehéz lehet.

Ritka esetekben súlyos anafilaxiás állapot fordulhat elő a baktérium bevétele során. Ez a típusú reakció gyakran hasi fájdalmat, émelygést vagy hányást jelent. Az embereknél fokozott szívritmus vagy szívdobogás, sípoló légzés vagy nehézlégzés fordulhat elő. Lehet, hogy szédül, zavaros vagy akár halvány is. Azok, akiknek ilyen típusú allergiás reakciója van a baktrim vagy bármely más gyógyszerrel kapcsolatban, azonnal orvoshoz kell fordulniuk.