Mi történik a mikrosejtektomia után?

A betegek mikrosejtektómia műtéten esnek át, hogy kiigazítsák a pajzsmirigylemezt, amely megrekedhet vagy megcsípheti az ülőidegeket, ami fájdalmat okozhat az alsó háton, a csípőben és a lábakban. Ez a műtéti beavatkozás általában nagyon sikeres, de az eredmény nagyban függ attól, hogy a páciens miként járul hozzá méregtelenítés után. A gerincműtét gyógyulási és gyógyulási ideje függ a páciens általános egészségi állapotától, hogy milyen jól követi az orvos irányítását a posztoperatív ellátásban, valamint az erőt és a fitnesz szintjét. A test a sebészi beavatkozás után azonnal megkezdi a gyógyulást, és a következő néhány hónapban tovább gyógyul. A betegek gyakran tapasztalnak fájdalmat, merevséget és nehézséget a mikroszekció eltávolítása után.

A májdózis utáni fájdalom nagyon gyakori, de általában két-három hét alatt jelentősen csökken. Közvetlenül a műtét után a mikrosejtektomyás betegek gyakran kapnak narkotikus fájdalomcsillapító készítményeket nem szteroid gyulladásgátló szerekkel (NSAID-kel) kombinációban a fájdalomcsillapítás érdekében. A jégterápia segít enyhíteni a duzzanatot és a kényelmetlenséget, különösen a műtét utáni első két napban. A mikrosejtektomyás páciens a műtét első napjaiban minden második-két órában 20 percig jégcsomagot használhat a fájdalom enyhítésére.

A kábítószeres fájdalomcsillapítás általában körülbelül két hét elteltével nem szükséges. Ezen a ponton a beteg elkezdheti kezelni a fájdalmat over-the-counter fájdalomcsillapítókkal, például az acetaminofénnel. A jégterápia több hétig is folytatódhat, bár rendszerint csak néhányszor, naponta vagy két órán át szükség van.

A betegek többsége több hete fizikoterápiát követ egy mikrosejtektomia után, hogy segítse őket mozgásban tartani és a szöveteket a sebészi terület körül megnyújtani, ami elősegíti a gyógyulást és segít megelőzni a hegesedést. Az alsó hátsó szakaszok, amelyeket a beteg hátán fekszik, naponta kétszer, két-négy hónapon keresztül végeznek, hogy csökkentsék az ecsetelést és elősegítsék a rugalmasságot az alsó háton és a csípőn. A rehabilitációs program egy másik fontos eleme a mikrosejtek eltávolítása után. Ezeket a gyakorlatokat rendszerint először egy fizikus terapeuta felügyelete mellett végzik, majd otthon, hogy folytassák a helyreállítási folyamatot.

Az érzelmi változások és nehézségek gyakoriak mikrosejtektomia után. A betegek gyakran fáradtnak, letargálódnak és depressziósak az eljárás első napjaiban és heteiben. Fontos, hogy a betegek ezeket a tüneteket orvosával megvitassák, mivel gyógyszerekre vagy terápiára lehet szükség. Az egészséges táplálkozás, a szakaszok és a gyakorlatok teljesítése a hozzá rendeltek szerint, a pozitív hozzáállás fenntartása és a fellendülés előrehaladásával kapcsolatos problémák segíthetnek enyhíteni ezeket a problémákat.