Mi a wellness előnyök?

A wellness előnyei olyan egyszerű, összetett dolgok, amelyeket a munkáltató az alkalmazottaknak kínál, hogy ösztönözzék az egészséges egészséget javító egészséges viselkedést. Ezeket az orvosi biztosítás keretében kínálják fel, amelyhez hozzá lehet rendelni egy wellness programot, amely szerint az alkalmazottak előfizetése elérhető. Alternatívaként a vállalatok választhatnak bizonyos kényelmi lehetőségeket a munkahelyen, hogy segítsék az alkalmazottakat egészségesebb életmód elérésében, vagy rövid távon biztosítsanak hozzáférést a táplálkozási, gyakorlati vagy mentális egészségügyi tanácsadáshoz. Egy másik módja annak, hogy a wellness előnyök értelmezhetőek legyenek, ösztönzőként szolgálnak, amikor a munkavállalók megfelelnek bizonyos egészségügyi célkitűzéseknek. Sok munkáltató úgy érzi, hogy ezek az előnyök szolgálják az alkalmazottakat és a vállalatot, mert csökkentik az egészségügyi biztosítás költségeit és a betegidőt, és mert egészségesebb munkaerőt eredményezhetnek.

Az egészségbiztosító társaságok egyre növekvő tendenciája, hogy valamilyen előnyökkel járjanak a wellness támogatására. Ez magában foglalhatja az információs anyagok tájékoztatását az előfizetőknek olyan témákban, mint az egészséges táplálkozás, a szív- és érrendszeri egészség, vagy a dohányzásról való leszokás. Bizonyos biztosítótársaságok fizetnek a munkavállalóknak olyan programokban való részvételért, amelyek az egészség növelésére irányulnak, mint például a dohányzásellenes programok, és mások csak tájékoztatást és tanácsadást kínálnak, és ha az előfizetők ezt követik, valószínűleg hozzájárulnak az egészségesebb élethez. Néha arra ösztönözzük a munkavállalókat, hogy rendszeres vizsgálatokat vagy fizikai vizsgákat kapjanak bizonyos korosztályokban, mert a wellness előnyök részévé válnak, mivel ez lehetőséget ad arra, hogy az orvosok segítséget nyújtsanak azoknak a betegeknek, akiknek vannak markerek vagy kockázatok a betegségekre.

Nyilvánvaló, hogy az egészségbiztosítási programok többféleképpen járnak előnyökkel. A biztosítók számára csökkenthetik a kifizetett követelések teljes költségét, ami maximalizálja a nyereséget. Ez segíti a munkáltatókat is, mert az egészségesebb munkaerő olcsóbb díjakat jelent. Ezenkívül az alkalmazottak is szolgálhatnak ezeknek a programoknak, mivel a biztosítótársaságok által adott, az egészségesebb életmód vezetésével kapcsolatos tanácsadást követve valóban javíthatják az egészséget.

Természetesen egyes emberek nem olvashatják a biztosítási oldalakat, hogy megtudják, hogyan lehetnek egészségesek, és ez sok vállalat számára azt eredményezte, hogy a wellness előnyeit sokkal közvetlenebb szinten kínálja. Hozzáférés egy ingyenes tornateremhez és wellness-órákhoz a helyszínen a társaságban sok ember számára könnyebb lehet. Ez egy mindig jelenlévő emlékeztető, hogy az egészséges élet egy része azt jelenti, hogy rendszeresen dolgozik. A fizetés és a könnyű hozzáférés előtti vagy utáni munkanapon vagy az ebédidő alatt ez egy olyan előny, amely nagyon hasznosnak bizonyulhat, különösen, ha az edzőtermet olyan jól képzett oktatók teszik ki, akik képesek dolgozókra figyelni, hogy ne sérüljenek meg. A nagy tápláló ételeket tartalmazó munkahelyen található kávézó ugyanolyan előnyökkel járhat.

A munkáltatók ösztönözhetik az alkalmazottakat is, hogy ösztönző alapú programok révén hozzáférjenek a wellness előnyökhöz. Ezek magukban foglalhatják a pénzügyi előnyöket vagy díjakat a wellness tevékenységekben való részvételhez, például egy maratoni képzéshez vagy a dohányzásról való leszokáshoz. Ha számos helyszíni előnyben részesül, nagy bátorságot jelenthet a munkavállaló részvétele.

Vannak olyan wellness előnyök, amelyek hasznosnak bizonyulhatnak, beleértve olyan dolgokat is, mint a rövid távú mentális egészséghez, droghoz vagy pénzügyi tanácsadáshoz való szabad hozzáférés, olyan programok révén, mint a Munkavállalói Segítség Program. Ezeket általában a munkáltató előre fizetik, így nem igényelnek kölcsönfelvételt. Ráadásul általában az egész egészségbiztosítási fedezetet kínálják a munkavállaló számára. Nem javíthatnak nagyobb problémákat, ám gyakran jók az első lépések a tanácsadáshoz, hogy hogyan kezeljék az életterhelőket, vagy hogyan kezeljék egy adott kérdést.

Sok lehetőség van arra, hogy meghatározzuk a wellness előnyöket, de úgy tűnik, hogy a vállalatok drámaibb gesztusait a munkavállalók nem értékelik. Nem csak ezek a programok járulhatnak hozzá a nagyobb egészséghez, hanem az is, hogy az alkalmazottak kevésbé érzik magukat a személytelen munkaerő részévé. Amikor egy vállalkozás erős nyilatkozatot tesz arról, hogy ügyel az alkalmazottak egészségére és jólétére, a dolgozók nemcsak egészségesebbek, hanem erősebb hűségük kialakulásával is reagálhatnak vállalataikra.