Mi a tíz leggyakoribb rák?

A leggyakoribb típusú rákos nők és férfiak mindkettőnek lehetnek basális vagy laphámsejtes bőrrák. Ezek általában nem halálos kimenetelűek, bár a bazális vagy laphámsejtes rákos betegek egy részének egy későbbi időpontban melanóma alakul ki. A rákos megbetegedések felmérésénél a CDC (Center for Disease Control, CDC) elhagyja a fenti két rákot.

A CDC foglalkozik a közönséges rákos megbetegedések gyakoriságával. Külön listák vannak a férfiak és a nők számára, mivel a nők és férfiak különálló testrészekkel rendelkeznek. Például egy nőnek nincs prosztata, és az embernek nincs méhje vagy méhsejtje van. A közös rákos megbetegedések meghatározására szolgáló egyéb statisztikák a faj, az életkor és a régió vonatkozásában. Ezek a tényezők értékesek a rák kockázatának értékelése során. Figyelembe kell venni a viselkedést is, mivel bizonyos magas kockázatú viselkedések, mint például az alkoholizmus és a dohányzás, növelik a kockázatot bizonyos rákos megbetegedések, különösen tüdő- és májrák esetében.

Az itt felsorolt ​​statisztikák a közös rákos megbetegedésekre vonatkozó statisztikák. Ez azt jelenti, hogy a verseny, a viselkedés és a helyszín nem veszik figyelembe. A fent említett okok miatt a nemet figyelembe veszik. Ezek a statisztikák nem tartalmazzák a bazális vagy laphámsejtes rákot.

A férfiaknál a rák leggyakoribb típusa a prosztatarák, amelynek incidenciája 16%. A második a sorban, és valójában a leghalálosabb a tüdőrák, amely minden csoport 100 000 emberének 0,88% -ában fordul elő. A vastagbél / végbél rákja 0627% -os incidenciával jár. A hólyag rákja az általános férfi populációnak kb. 369% -át érinti. A nem-Hodgkin-limfóma kb.

A férfiak hatodik leggyakoribb rákja a férfi felnőtt lakosság kb. 01198% -a. A vese rák a populáció kb. 0173% -ában fordul elő. A garat és a torokrák a férfiak kb. 0173% -át érinti. A leukémia a hímek 0148% -ában fejlődik ki. A tizedik leggyakoribb daganat a hasnyálmirigy rákja, amely az előfordulási gyakoriság 1,0123% -át teszi ki.

A nőknél a leggyakoribb rákos megbetegedés az emlőrák, amely 1272% -os előfordulást jelent minden korosztálybeli és faji csoportban. A második a tüdőrák, amely a nők 0532% -át érinti. A vastagbél és a végbélrák a harmadik leggyakoribb daganat, amely a női lakosság kb. 0,458% -ában fordul elő. A méh rák a nők kb. 229% -át érinti. A nem-Hodgkin-limfóma az ötödik leggyakoribb, az előfordulási aránya 1,0154%.

A petefészekrák becslése szerint a nők 1.134% -át érinti, a melanoma pedig kb. A pajzsmirigy rákja a női lakosság 1111% -ában fordul elő. A különféle okok rákja a rák kilencedik leggyakoribb formája, amelynél az a.% -os előfordulási arány. A leukémia a tizedik leggyakoribb daganat a nők körében, amely a nők kb.