Mi a staph eye fertőzés tünete?

A staph-szemfertőzés gyakori tünetei szikrák, nagy hólyagok a szemen vagy a szem körül, a fájdalom, a duzzanat, a szakadás és a vörösség. A dudorok vörös, sárga vagy lila színűek lehetnek, és gyakran nagyon fájdalmasak az érintésre. Pus nyilvánvalóvá válhat több napon belül ezen tömegek középpontjában, vagy elkezdheti a vért és néha borostyánsárga színű folyadékkal kombinálódni.

Staph szemfertőzés léphet fel a szem számos területén. A szájszárazság egy kis sárga vagy fehér bump, amely általában a szemhéjon történik, míg a dacryocystitis egy fertőzött könnycsatornára utal. A szem sarkában vagy akár a szemgolyó fehérjén is előfordulhat. Bliszterek, úgynevezett blebek is kialakulhatnak, ha a szem sérült vagy műtét után.

A legtöbb stafikus fertőzés fájdalmat és forró érzést okoz az érintett területen. Néha a duzzanat olyan súlyosá válik, hogy a szem mozgása korlátozottá válik. A látás is érintett lehet, ha a fertőzést nem kezelik azonnal. Számos kezelési lehetőség áll rendelkezésre a szem staphylofenosisára.

A staph eye fertőzés egyik leggyakrabban alkalmazott kezelése az antibiotikum. Ez a baktériumok elpusztítására használt gyógyszerekre vonatkozik. Bizonyos gyógyszerrezisztens baktériumtörzsek nehezebbek kezelni, de korai kezelésekor gyakran enyhíthetők. Az antibiotikumok szájon át adhatók, vagy antibiotikus kenőcs adható közvetlenül a fertőzött területre.

Sok betegnek azt is tanácsolják, hogy a fertőzött dudorok vagy a roncsok melegre tömörüljenek annak érdekében, hogy a gumi és folyadékot felszínre húzzák, és lágyítsa a szöveteket. Ez gyakran lehetővé teszi számukra, hogy öntörni és gyógyítani. Ha végül nem szivárognak le, orvosi segítségre lehet szükség. Ő képes láncolni vagy aprítani a sebet, hogy lehetővé tegye a tartalom lecsapolását.

A betegeknek a lehető legnagyobb mértékben fedniük kell a nyitott vagy lecsapódó sebet, mert a tartalom nagyon fertőző és fertőzést okozhat máshol. A szivárgás elkerülése érdekében egy tapaszt viselni lehet a szem felett. Fontos, hogy soha ne préselj, piszkálj vagy próbáld meg a “pop” és a bontatlan masszát a szemen, mert ez a baktériumokat a véráramba mozgatja, és súlyos komplikációkat okozhat. További szemfertőzést okozhat. Nagyon ritka esetekben a szem véglegesen károsodhat, vagy a fertőzés újra felléphet.