Mi okozza a fájdalmat?

A kézi fájdalmat számos olyan állapot okozhatja, beleértve a sérülést, az ízületi gyulladást vagy a burzitist. A fájó kezeket kifejezetten a carpal-alagút szindróma okozza, ami műtéti beavatkozást igényelhet. A szegény ergonómia a számítógép és az egér használata során egyre inkább az egyik legfontosabb oka a fájdalmas kezek közé a napi számítógép-felhasználók között.

Bár általában megelőzhető és kezelhető okok miatt a kézfájás még mindig komolyan befolyásolja az ember életét. A fájdalmas kezek okozta tevékenységek ideiglenes csökkentése kellemetlenséget okozhat, és komoly zavarokat okozhat a napi feladatok végrehajtásában. Amikor a kezek megsérülnek, azonnali okot kell keresni és orvosolni, hogy csökkentse a fájdalom által okozott hatást.

A kézi fájdalom egyik leggyakoribb oka a sérülés, például az ismétlődő törzs. Gyakran ismétlődő feladatok elvégzése során, például írással vagy gépeléssel, sok beszédes tünet jelentkezik az ujjak bizsergésében, erős kényelmetlenségben és fájó kezekben. A fájdalom akkor fordul elő, amikor a kézben lévő izmok és inak károsodnak, és a kenés csökkenését eredményezi az ismétlés. Hamarosan az izmok és az inak gyulladnak, és elkezdenek tömöríteni a közeli idegeket. Mindezek a reakciók kézi fájdalmat, valamint csukló, alkar, nyak és váll fájdalmát okozzák.

A carpal tunnel-szindróma az ismétlődő stressz specifikus típusa, amely a fájó kezek kialakulásának köszönhető. Általában foglalkozási sérülésnek minősül, mivel ez leginkább befolyásolja a pénztárosokat, a varrónőt, a gépírókat, a gyári munkásokat és a munkahelyi ismétlődő feladatokat. A kéz gyakorlatok segíthetnek a fájdalom és a fájdalom csökkentésében, amint az idegfájdalom során tapasztalták a kezét. Néhány ember számára a kézcsillapítás által okozott carpal tunnel-szindróma annyira elviselhetetlen, és letiltja, hogy a műtét szükséges a fájdalom enyhítésére.

Az ízületi gyulladás lehet a kézfájás forrása is. Az ízületi gyulladás által okozott ízületi gyulladás a leggyakrabban az idős egyéneknél fordul elő, de ténylegesen hatással lehet bármely életkorra más körülmények között. Az öröklõdés ízületi gyulladást okozhat, vagy ízületi sérülések vagy baktériumfertõzések okozhatnak, mint például a Lyme-kór, amely fertõzõ típusú arthritis. Több mint 100 különböző típusú ízületi gyulladásban más gyakori tünetek közé tartoznak az ízületi merevség, a fájdalmas ízületek és az ízületek, amelyek lázas állapotban vannak gyulladt állapotban.

A börzistípus, a tenosynovitis speciális fajtája kézfertőzést okoz. Ezt az ujjadrágot körülvevő bélés megvastagodása okozza. Az úgynevezett trigger ujj, ez a típusú bursitis is okozhatja az ujjak zárolása és duzzadt. Egy másik típusú bursitis, más néven DeQuervain tendinitis is okozhat fájdalmat a kezében, különösen a csukló és a hüvelykujj körül.