Mi a tünete az oxikodon elvonásának?

Oxikodonnal kapcsolatos elvonási tünetek fordulhatnak elő, ha az emberek oxycodon-hidroklorid-kezelést szednek, egy hatékony, de addiktív, opioid fájdalomcsillapítót, amely általában csak vényköteles. A konkrét tünetek általában az egyéntől függnek, és függenek a függőség hosszától is. A hosszú távú fogyasztók hirtelen visszavonása általában a legtöbb kellemetlen és nehéz tünethez társul, míg azok a személyek, akik rövid ideig szedik a kábítószert a függőség megteremtése nélkül, egyáltalán nem tapasztalhatnak semmilyen tünetet a leálláskor. Az orvosoknak gondoskodniuk kell arról, hogy a kábítószer szétzúzódása akkor következik be, ha hosszú ideig használják, és ha a kábítószert illegálisan vitték be, az orvosoknak orvosi támogatásra van szükségük ahhoz, hogy abbahagyják a kezelést, anélkül, hogy súlyos elvonási tüneteket tapasztalnának.

Az oxikodon visszavonása nyilvánvaló lehet olyan ember számára, aki hirtelen abbahagyta a gyógyszer szedését. Néhány tünet a kivonással járó tünetek közé tartoznak a különböző típusú gyomorpanaszok. Az embereknél rossz az étvágy, súlyos hasmenés, hányinger és / vagy hányás, vagy gyomorfájás. Számos ember úgy érzi, hogy nem csak gyomor, hanem szezonális influenza is van, és a bőr érezhetően nyálkás, vagy a bőrön csúszik, a fájdalom és a fájdalom befolyásolhatja az ízületeket és az izmokat, vagy az emberek lázzal járhatnak.

További oxikodon elvonási tünetek közé tartozik a felesleges verejtékezés, álmatlanság vagy zavarok alvás közben (parasomnias) és orrdugulás. Egyeseknél fokozottan súlyosbított tünetek jelentkeztek az oxikodon kivonásakor. Ezek közül a legsúlyosabbak vizuális, hallási vagy tapintási hallucinációkat tapasztalhatnak, amelyek nagy megrémülést vagy félrevezetést okozhatnak.

Nincs meghatározott idő, amikor az oxikodon visszavonása befejeződik. Azok a személyek, akik csak kismértékben függenek, napok vagy két napig tüneteket észlelhetnek. Azok, akik hosszú ideig szedik a kábítószert, néhány hétig vagy akár hónapig bizonyos mértékig megvonhatják a megvonási tüneteket. Ez a tapasztalat rendkívül nehéz lehet, különösen akkor, ha az emberek nem rendelkeznek megfelelő támogatással.

Talán a legjobb módja annak, hogy segítséget kapjon oxikodon elvonásakor, kérjen segítséget a felírást végző orvostól. Az orvos és a páciens olyan kúpos módszerrel jöhet létre, amely lehetővé teszi a betegek számára, hogy fokozatosan csökkentsék a gyógyszerrel való függőséget. Ugyanez a módszer nem mindig hasznos azok számára, akik vény nélkül kapták a gyógyszert. Ezekben az esetekben a gyógyszeres kezelő központ segítsége a legtöbb esetben enyhíthető a visszavonás kellemetlenségének enyhítésében és az illegális anyagtól való függőség megszüntetésében.