Mi a tünete a hideg fájdalomnak?

A herpeszes szimplex vírus okozta fertőzés a hideg sebek, miután ez bekövetkezik, a vírus a test többi részében él, gyakran viszonylag gyakori megjelenés. A hidegrázás tünetei rendszerint viszkető, égő vagy bizsergő érzéssel kezdődnek azon a helyen, ahol a fájdalom végül megjelenik, például a száj vagy az orrlyuk körül. A személy szintén torokfájást és duzzadt mirigyeket kaphat. Hamarosan megjelenik egy kis folyadékkal töltött buborékfólia, vagy hólyagok csoportosítása. Általában kiszáradnak és eltűnnek tíz napon belül két hétig.

A kezdeti tünetek, amelyeket a prodromnak neveznek, tartalmaznak egy enyhe bizsergést vagy égetést, amely egy-két napon belül megtörténik, mielőtt a tényleges buborékfólia megjelenik. Néhány embernek is viszketés, vagy enyhe fájdalom tapasztalható. Ez leggyakrabban a száj vagy szája körüli, de az orrnyílásokon vagy a szájban is megjelenhet, bár ez nem olyan gyakori. Ha a gyógyszert a területre helyezzük, a hidegrázás első indikációjában hasznos lehet annak megelőzése, hogy romoljon.

Vannak, akik más tüneteket tapasztalnak a szervezetben. Alacsony láz, duzzadt mirigyek a nyakban és torokfájás nem ritka. Vannak, akik úgy találják, hogy a száj fáj, vagy érez valamilyen fájdalmat és fájdalmat a szervezetben. Ezek a tünetek általában eltűnnek, amikor megjelenik a tényleges sebek.

A végső tünetek abban az esetben fordulnak elő, ha a szájon vagy az orrán egy buborékfólia vagy gyakran hólyagok csoportja jelenik meg. Ezeket a hólyagokat fel kell emelni, pirosra és folyadékkal töltött állapotban. Néhány nap múlva elkezdenek kiszáradni, és hamarosan csak egy kicsit vörösesednek az arcra, ami végül eltűnik. Általában a hideg fájdalom nem okoz hegeket.

Azok a személyek, akik hajlamosak erre a problémára, évekig ismételten felléphetnek a sebek, néha három-négy alkalommal vagy többször. Egyes események kiválthatják a vírust, például egy másik betegséget a szervezetben, a magas stressz időszakát vagy túl sok napfényt. Természetesen lehetséges, hogy a herpesz vírusát mások felé terjesszék, ezért fontos, hogy bárki, aki tapasztalta a tüneteket, megtanulja, miként lehet elkerülni a terjedését.