Mi a naproxen túladagolás jele?

A naproxen túladagolás jelei súlyosak lehetnek és halálhoz vezethetnek, ha nem kezelik. A Naproxen, amelyet az over-the-counter gyógyszereknek (az over-the-counter gyógyszereknek) is neveznek, az Aleve-szal vagy a naproszin-kezelésre szánt gyógyszerrel egy nem szteroid gyulladáscsökkentő típusú gyógyszer. Gyakran használják a fájdalomcsillapítás és az arthritis tüneteinek kezelésére. A naproxen túladagolás néhány jelei közé tartozik a szélsőséges gyomorfájdalom, sötét hányás, véres széklet, rohamok és kóma. Ha egy személy túladagol a gyógyszeres kezelésben, azonnali kapcsolatba kell lépnie egy mérgező központtal vagy orvosi segítséggel, hogy a kezelés a lehető leghamarabb megkezdődhessen.

A naproxén túladagolásának számos tünete befolyásolja a szervezet gyomor-bélrendszerét. Gyomorégést, émelygést, szélsőséges gyomorfájást és vérzést okozhat a gyomorban és a belekben. A sötét hányás, amely hasonló a kávéházakhoz hasonló megjelenéssel, túladagolás jele lehet. Egyéb tünetek közé tartozik a hasmenés és a fekete vagy véres széklet.

A naproxén túladagolás további tünetei a test többi részét érintik, beleértve a központi idegrendszert is. A túladagolás súlyos fejfájást, szélsőséges álmosságot, bőrkiütést és elmosódott látást okozhat. Lehetséges, hogy lassú és nehéz légzés vagy zihálás tapasztalható, valamint a mozgás és az instabilitás problémái. Néhány komolyabb tünet közé tartozik a vér köhögése, ájulás, görcsök, és esetleg kóma.

Olyan helyzetekben, amikor naproxen túladagolás következik be, fel kell venni a kapcsolatot a helyi mérgező központtal, vagy azonnal kérjen orvosi segítséget. A mérgező munkatárs vagy az orvos kérheti a túlzott adaggal rendelkező személy, például az életkor, a súly és az egészségi állapot részleteit. Lehet, hogy tudni akarja a naproxen gyógyszer pontos felszívódásának pontos nevét, valamint az összeget és az időt. Még akkor is, ha ez az információ nem áll rendelkezésre, nem szabad várni az orvosi ellátáshoz.

A naproxen túladagolás helyreállítása megfelelő kezeléssel lehetséges, különben végzetes lehet. Egy kórház vagy más egészségügyi központ adhat a páciensnek aktív szenet, amely felszívja a naproxén felesleget. Ez segít megóvni a szervezetet a gyógyszeres toxikus mennyiség felszívásában. Szükség lehet a gyomor szivattyúzására vagy a szájon vagy orrán, illetve a gyomorba helyezett cső segítségével. Az orvos javasolhatja, hogy elvégezzenek laboratóriumi vizsgálatokat, például teljes vérkép vagy máj- és vesefunkciós vizsgálatokat annak érdekében, hogy ellenőrizzék a beteg állapotát és helyreállítását.