Mi okozza az izomvesztést?

Az izomvesztés legfőbb oka általában a testmozgás teljes hiánya. Például azok a dolgozók, akik napi számítógépen ülnek, gyakran tapasztalnak némi izomkárosodást, hacsak nem tartalmaznak kiegészítő gyakorlatokat. A sérülések gyakran az izom gyengülését eredményezik ugyanazon alapvető ok miatt. Az elveszett izom további elsődleges okai közé tartozik az öregedés, az idegrendszer betegségei vagy sérülései, valamint az izomzat közvetlen támadása. Egyes veszteségeket életmódbeli változások vagy kezelések révén lehet legyőzni, míg mások általában állandóak.

Ha az izmokat nem használják, a test fokozatosan csökkenti őket. Azok az egyének, akik nem kapnak elegendő testmozgást, évekig és évekig lassan elvesztik az izmokat. Lehet, hogy hosszú idő telik el, hogy ez a folyamat észrevehetően súlyos lesz, de a jelentős mennyiségű izom, mint például egy sportoló izomtömege, például meglehetősen tartós karbantartást igényel. Ha valaki ilyen típusú izomcsökkentést szenved, egy aktívabb életmód gyakran elég ahhoz, hogy megfordítsa a helyzetet.

Ahogy az emberek elöregednek, testük megállítja a sejtek regenerálódását. Ez az oka annak, hogy sok öregedés külső jeleit okozza, és ez is felelős egy bizonyos mennyiségű izomveszteségért. Az is igaz, hogy az emberek sokkal kevesebbet gyakorolnak, ahogy idősebbek, és ez elősegíti az izom eltúlítását, csökkentve az öregedés hatásait. Ha a gyakori testmozgás fennmarad, az idős emberek elkerülhetik a sok izomvesztést.

A sérülések több okból is izomcsökkentést okoznak. Néha a sérülések egy bizonyos ideig egy ágyba ágyazódnak, és ez izomvesztést okozhat az egész test testén. Más esetekben a sérülés egyszerűen megakadályozhatja egy személynek, hogy abbahagyja az egyes izmok használatát, ami több helyi izomcsökkentést okozhat.

Az idegrendszeri betegségek súlyos izomvesztést okozhatnak. Ez gyakran előfordul, mert az idegek egyszerűen megállítják az impulzusok küldését bizonyos izmokhoz. Ha az izmok nem mozognak, akkor ugyanolyan mértékben csökkennek a méretük, ugyanis az üldöző életet élők általában elveszítik az izmot.

Vannak olyan betegségek is, amelyek egyszerűen az izmok csökkenését okozzák azáltal, hogy közvetlenül megsemmisítik az izomszöveteket. Gyakori példa az izomdisztrófia különböző formái. Az ilyen típusú betegségeket általában nehéz kezelni, mert gyakran genetikai hajlamokra alapulnak.