Mi a terhesség alatt a bronchitis kockázata?

A terhesség alatt a legtöbb bronchitisnél szenvedő nő esetében nem valószínű, hogy súlyos komplikációk jelentkeznek. A terhes nők körében előforduló hörghurut kockázatai között szerepel az oxigénfelvétel változása és a fejlődő gyermek káros hatásaival járó gyógyszerek alkalmazása. Egy nő is kialakulhat a bronchitis szövődményei, például tüdőgyulladás. Ezek a szövődmények megnehezíthetik számára a lélegzést, megkövetelik tőle, hogy erőteljes gyógyszert szedjen, vagy kifejlődjön a fejlődő baba lázára. Az étvágycsökkenés és a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása is potenciálisan a bronchitis veszélye, hiszen a baba fontos tápanyagait vagy az anya kiszáradását eredményezheti.

A terhesség alatt a bronchitis egyik fő kockázata a légzési nehézség. Ha a várandós nő légzése az optimálisnál kisebb, fejlődő baba veszélyben van. Az esetek többségében azonban enyhe bronchitis esete, amelyet más betegségek nem bonyolítanak, nem lesz tartós hatása a terhességre. Ha egy nő terhesség alatt szövődni képes a hörghurut miatt, az azonnali kezelés segíthet neki abban, hogy elkerülje a gyermekét.

A gyógyszeres kezelés kockázata szintén aggodalomra ad okot, ha a nő terhes nőknél hörghurut okoz. Az antibiotikumokat és egyéb hatásos gyógyszereket általában akkor alkalmazzák, amikor a kezelés szükséges a bronchitishez, de ezek a gyógyszerek károsak lehetnek a fejlődő baba számára. Ehelyett az orvosok általában ajánlanak nyugalmi és önellátó intézkedéseket a bronchitis terhesség kezelésére a potenciálisan veszélyes antibiotikum helyett. Ha azonban ezek az intézkedések meghiúsulnak, vagy úgy tűnik, hogy a bronchitis romlik, az orvos általában olyan gyógyszereket ajánl, amelyekről úgy gondolják, hogy biztonságosak a terhesség alatt. Mint minden gyógyszeres kezeléshez hasonlóan, nehéz megjósolni, hogy a gyógyszerek 100% -ban biztonságossá válnak-e minden terhesség alatt.

Az esetek többségében a bronchitist alacsony fokozatú láz kísérte, nem pedig olyan magas láz, amely veszélyesebb lehet a fejlődő baba számára. Ha azonban magas hőmérséklet alakul ki, a fejlődő csecsemő nagyobb veszélyt jelenthet. A magas láz nagyobb valószínűséggel alakul ki, ha egy személynek súlyos tüdőgyulladása van, vagy ha egy terhes nő tüdőgyulladás szövődményeit fejti ki. Ezenkívül szüksége lehet még erőteljesebb gyógyszerekre, amelyek nagyobb kockázatot jelentenek a baba számára.

Az étvágycsökkenés a terhesség alatt a bronchitis további kockázata. Ha egy nő szenved a hörghurut tüneteitől, a szokásosnál kevesebb étvágya lehet. Ha kevesebbet eszik, a baba nem kaphatja meg a szükséges tápanyagokat. Ilyen esetben a baba általános egészségi állapota és fejlődése veszélyben lehet. Továbbá, ha egy nő lázas, és nem iszik elegendő folyadékot, dehidrált lehet. Ez olyan összehúzódáshoz vezethet, amely koraszülöttet okozhat.