Mit tehetek a fogamzás során a terhesség alatt?

A fogorvosok és az orvosok azt javasolják, hogy a várandós nők különösen szigorú figyelmet fordítsanak a szájhigiéniára a terhesség alatt a fájdalom és a fertőzés elkerülése érdekében Még így is, vannak bizonyos okai fogfájás a terhesség alatt, hogy sok nő nem tudja elkerülni. Ezek közé tartozik az emelkedett hormonszint, a bölcsességfogak növekedése és a fontos tápanyagok csökkenése. Szerencsére a terhes nőknek általában több biztonságos fogfájásjavító eszköze van, beleértve a természetes fájdalomkezelést, bizonyos gyógyszereket, sőt a fogászati ​​beavatkozásokat is. Függetlenül attól, hogy természetes vagy orvosi módszereket választ a fogfájás terhesség alatt történő kezelésére, mindenképpen konzultáljon mind a fogorvosával, mind az orvosával.

Mielőtt gyógyszert felírna, vagy bármilyen fogászati ​​eljárást javasolna, a fogorvos több természetes gyógymódot javasolhat a fogfájás miatt. Az egyik természetes módja a fogfájás terhességének kezelésére, hogy a fogak között fésülje el a szegfűszeget vagy áztassa a gyapot olajban lévő pamut golyót, és hagyja, hogy az olaj telítődjön a területen. Egyéb fogamzásgátló szerek közé tartoznak a meleg vagy hűvös sűrítés alkalmazása, a száj meleg sós vízzel történő öblítése és a szájban lévő szóda paszta alkalmazása az érintett fogakra és az ínyekre. Bár ezek a jogorvoslatok természetesnek tekinthetők, beszélnie kell fogorvosával és orvosával, mielőtt bármelyiküket megpróbálná. Néhány közülük olyan összetevőket is tartalmazhat, amelyekre allergiás vagy káros lehet a meg nem született csecsemők.

Ha a természetes fogfájás jogorvoslatok nem működnek, akkor a fogorvos javasolhatja, hogy gyógyítson meg egy fogfájást gyógyászati ​​lehetőséggel. Egyes nők, akiknél a fogamzás a terhesség alatt használhat bizonyos over-the-counter fájdalomcsillapító gyógyszereket, mint például az acetaminofen. Másoknak több szerencséje van, vagy biztonságosabbnak érzik magukat bizonyos gyógyhatású foggél használatával. Ha a fertőzés kíséri a fájdalmat, a fogorvos bizonyos antibiotikumokat foghat meg a fogfájás miatt. Néhány antibiotikum biztonságosnak tekinthető a terhes nők számára.

Általában a fogorvos a fogamzásgátlást a végső terhesség alatt fogja megnézni. Ennek az az oka, hogy nem mindig tudja röntgentani a fogat, ezért nem biztos abban, hogy a fogfájás oka azonnali munkát igényel. Mindazonáltal mind az orvos, mind a fogorvos megértette, hogy a terhesség alatt és a kísérő fertőzéssel járó fogfájás állandó fájdalma és stressz negatívan befolyásolja a terhességet és a csecsemőt. Ezért javasolnak bizonyos fogászati ​​kezelést terhesség idején, ha a fogfájás nem kezelhető természetes terápiákkal vagy egyéb biztonságos fogfájás-kezeléssel. Valószínűleg a fogorvos anesztéziát fog használni, hogy zsibbadja a száját az eljáráshoz, és azt javasolja, hogy kezelje az utó fájdalmat enyhe fogfájás gyógyszerekkel, például acetaminophen-nel vagy természetes gyógymóddal.