Mi történik a menstruációval a vetélés után?

A nő menstruációs ciklusai rendszerint rövid ideig visszatérnek normális állapotba a vetélés után. Általánosságban elmondható, hogy egy nő várhatóan 4-6 héten belül elkezdi menstruálni a vetélést. Ez azonban nem minden nő esetében, és néhány nő korábban sokkal gyorsabban kezdi a menstruációt. Például, néhány nőnek lehetősége van két hét múlva a vetélés után. Az első menstruáció a vetélés után általában normális időszak, noha néhány nő észreveszi ezt az első időszakot, egy kicsit könnyebb vagy súlyosabb a szokásosnál.

A vetélés során a nővér vérzése nem idő. Ehelyett egy nő vérzik, mert a teste kiüríti a méh tartalmát, és elárulja a bélést, ami táplálja a fejlődő csecsemőt. Ez a vérzés nehéz lehet egy ideig, majd kúpos lesz a pecsételés. Néhány nő ismét súlyos vérzést tapasztal, miután a kezdeti vetélés vérzése teljesen leállt. Bizonyos esetekben ez azt jelenti, hogy bizonyos szöveteket hagytak hátra a nő méhében. Ha ezt ki szeretné állítani, egy nőnek, aki ezt tapasztalja, általában orvoshoz kell fordulnia tanácsért.

Egyes orvosok azt javasolják, hogy egy nő vegye figyelembe a napok számát, mivel a vetélés annak meghatározása, hogy újra menstruáció, vagy esetleg vetélkedő szövődmény. Általánosságban elmondható, hogy véletlenszerű vörösvértestvérzés, amely a véletlenszerű vérzés után jelentkezik, véget ér – de legfeljebb 20 nappal a vetélés után – aggodalomra adhat okot. A vetélés után legalább 20 nappal a vérzés a nővér első menstruációja lehet a vetélés után. Annak érdekében, hogy a test normális állapotba kerüljön, és győződjön meg róla, hogy a nem észlelt terhességi szövetek nem maradtak el a méhben, egy nő jól megtehetné, hogy orvosával napi vizsgálatot követeljen a vetéléstől számított néhány héten belül.

Amikor egy nőnek magzatvétele van, valószínűleg az érzelmi zavarokkal kell foglalkoznia azon változások mellett, amelyeket a teste a terhességvesztés eredményeképpen megy keresztül. A vetéléshez jellemző érzelmi szorongás jelen lehet, függetlenül attól, hogy terhességet terveztek-e vagy sem. Ha a terhességet nem tervezték, és egy nő nem áll készen arra, hogy gyermeke legyen, elővigyázatosan várhatja az első időszakát, mint jel arra, hogy teste visszatér normális állapotba. Ha egy nő abban reménykedik, hogy el fogja képzelni a gyermeket, azonban várakozással tekint a menstruáció újrakezdésére, mivel ez lehetőséget nyújt arra, hogy megpróbálja újra felfogni. Sajnos egy nő nem tudja biztosan, hogy milyen gyorsan visszatér a normál menstruációba a vetélés után, és néhány női test hosszabb ideig tart, mint mások.