Mi okozhat egy meggyőző terhességi tesztet?

Számos vizeletterheléses teszt pozitív vagy negatív eredményt mutat, bár nagyon ritkán, a teszt nem mutat ilyen eredményeket, amint azt a vizsgálati utasítások tartalmazzák. Mégis, a legtöbb tesztnek meggyőző eredménye van, függetlenül attól, hogy pontos-e vagy sem, mind a hamis pozitív, mind a hamis negatívok. A vérterhességi tesztelés során néha egy teszt nem kifejezetten meggyőzőnek tekinthető, pozitív vagy negatív helyett, és ez általában azt jelenti, hogy az emberi korionikus gonadotropin (hCG) bizonyos szintjeit kimutatták, de nem elég a terhesség megerősítésére vagy túl magas ahhoz, hogy regisztráljanak Negatív eredmény. Számos olyan dolog van, amely felelős a meggyőző terhességi tesztért, beleértve a teszt időzítését, a termékenységi gyógyszerek használatát vagy egy rövid vegyi terhességet.

Az otthoni készlet bizonyító erejű terhességi tesztje azt mutatja, hogy egy másik vizsgálattal próbálkozunk, lehetőleg más márkával. A legnagyobb pontosság érdekében a tesztnek a legérzékenyebbnek kell lennie a hCG-szintekre, különösen ha kimaradt az idő előtt. Azok a vizsgálatok, amelyek a hCG-t 20-25 milli-nemzetközi egység / ml-en (mIU / ml) mérik, valószínűleg a terhességet egy korábbi szakaszban mutatják ki.

Még mindig problémákat okozhat olyan tesztekkel kapcsolatban, amelyeknek többet kell tennie az előállításuk módjával, néhányan csak hibásak lesznek. Alternatívaként, a vizelet vizeletének telítődése néha teszthibát okoz. A legnagyobb minőségellenőrzés érdekében, egy-két nap múlva egy teszt ismételt megismétlése általában megszünteti a bizonytalan terhességi teszteredményekről való félreértést, és ha ez nem megfelelő, a vizsgálatot orvosi rendelőben végezték el, vagy laboratóriumi vérvizsgálat rendben lehet.

Fontos megjegyezni, hogy a vizelet terhességi vizsga tesztjei többnyire véletlenszerűen nem bizonyulnak meggyőzőnek. Nem pozitívnak bizonyulnak, hacsak nem észlelik a hCG szintet, amelyre érzékenyek. A legtöbb esetben az ez alatt az érték alatt elért hCG-értékek egyszerűen negatív értéket eredményeznek.

Vérvizsgálat esetén nagy a kontraszt, mivel képes mérni a hCG szintek tényleges mennyiségét, és meghatározni az eredményt az adott leolvasás alapján. Számos vérvizsgálat kiterjedt terhességi tesztként több mint 1 mIU / ml-t és 24 mIU / ml-t tartalmaz. A hCG jelenléte a terhességet jelezheti, és általában 48 vagy több órán belül ismételten vizsgálható.

Ezek az alacsony mennyiségű hCG, amely egy nem meggyőző terhességi teszthez vezet, számos dologhoz vezethet. A termékenységi gyógyszereknek mind a hamis pozitív, mind az eredménytelen eredményekről ismert története van. A terhesség nagyon korai szakaszában a hCG-szintek nagyon alacsonyak lehetnek, így az alacsony olvasás pozitív lehet, és a második vizsgálat néhány napon belül megerősíti ezt, ha magasabb hCG-értéket mutat.

Néha a nők is röviden teherbe esnek, de a vetélés a következő időszak kezdete előtt megtörténik. Ezt kémiai terhességnek nevezik. A kimaradt időszak előtti terhességi vizsgálat kismértékű emelkedést mutathat az hCG-ben, amely még mindig nem bizonyított terhességi teszt.

Néhány nappal később ismételt teszt igazolhatja a kémiai terhességet, ha a hCG szintje csökkent vagy nem növekszik. Még ritkábban a reproduktív traktus növekedése is okozhat hCG-t és nem meggyőző tesztelést. Szükség esetén az ultrahang meghatározhatatlan eredményeket is értékelhet, bár a legmagasabb értékek általában nem pontosak diagnosztizálva, körülbelül öt hétig a terhességig.