Mi okoz egy fehér nyelv buborékfóliát?

A fehér nyelv buborékfólia általában vírusfertőzés, fájdalom vagy allergiás reakció következménye. Egyes hólyagok a hormonális ingadozások, a sérülés, az alapvető vitaminok hiánya vagy a megromlott immunrendszer következményei. A fehér buborékfólia egyéb okai a száj- és körömfájás, valamint a mandulagyulladás.

A vírusos fertőzések a fehér nyelv buborékfólia egyik vezető okai. Az élesztő-fertőzések, amelyek a testben lévő baktériumszintek közötti egyensúlyhiány miatt következnek be, az egyik lehetséges vírusos ok. A nyelvi duzzanat gyakori az élesztő fertőzéssel szemben. A fehér hólyagok vagy dudorok általában a nyelv hátsó részén állnak, míg a felső felületen fehér bevonat látható.

A nyálkahártya sebek a fehér nyelv hólyagjának egyik oka. Ezek a típusú sebek néha a herpesz vírussal fertőzöttek. A láz hólyagjai buborékfóliát is eredményezhetnek. Ezek a sebek is közvetlenül kapcsolódnak a herpeszvírushoz.

A láz hólyagjai általában kisebbek, mint a rákos sebek. Az egyén nyirokcsomói duzzadhatnak, és hőmérséklete is fennállhat. Ezek a sebek kitörhetnek belül és kívül. Nem ritka, hogy hólyagokat találnak a nyelven, az ajkakon és a száj szélén.

A B-vitamin hiányosságai fehérek buborékfóliát okozhatnak. Általában a buborékcsomagolás csak akkor látható, ha egynél több típusú B-vitamin hiány van. Általában a hiányt hosszabb ideig kell fenntartani. Ezek a hiányosságok általában kiegészítésekkel vagy nagy hatékonyságú vényköteles kezelésekkel oldódnak meg.

A baktériumok túlnövekedése és fertőzése a nyelv hólyagainak kialakulásához is vezethet. A fehér hüvelyeket okozó leggyakoribb törzs a staphylococcus. Néha a bakteriális fertőzés a vényköteles gyógyszerek szedésének eredményeképpen következik be.

A száj- és körömfájás fehér nyelvet és hólyagokat is okozhat. A betegség általában a gyermekek kézi és szájon keresztüli érintkezésével terjed ki, de felnőttek fertőzöttek lehetnek. A nyelv fehér hólyagjain kívül a száj- és körömfájást láz jellemzi.

Az egyes élelmiszerekre adott allergiás reakciók fehér nyelv buborékfólia kialakulásához is vezethetnek. Általában az allergiás reakciót egyéb tünetek, például emésztési zavar vagy émelygés kísérik. A fehér nyelvű buborékfóliák kialakulása általában csak akkor következik be, ha az adott élelmiszerre való expozíció előfordul, és rövid időn belül megoldódik.