Mi a csonttörés tünete?

A csontrombolás olyan baleset vagy trauma következtében alakul ki, amely a csontra gyakorolt ​​nyomást gyakorol ahhoz, hogy vérzést okozzon a csont borítása alatt. A csontromboló tünetei kissé eltérnek a sérülés mértékétől függően, és utánozhatják más sérülések tüneteit is, mint pl. Az orrdugulás, az izomzavarok, valamint az ín- vagy ínkárosodás. A csontok leggyakoribb tünetei közé tartozik a duzzanat, a fájdalom és a merevség.

A duzzanat a csonttörés leggyakoribb jele, és ez a legtöbb sérült embernél fordul elő. Sok más sérülés okozhat duzzanatot, és nem mindig nyilvánvaló, hogy a csont sérülésekor sérült. Néha a hasmenés látható a bőrön, amikor más lágyrészek is sérülnek, de az egyetlen meghatározó módja annak meghatározására, hogy a duzzanat a csontrombolás eredménye egy röntgen. A sérült terület felemelése és naponta többször alkalmazott jég alkalmazása 10-20 percig segíthet a duzzadás csökkentésében. Nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID), mint például az ibuprofen szintén hasznosak.

A fájdalom egyike a csontrombolás legegyetemesebb tüneteinek. A zúzódás által károsított csontok jellemzően baleset vagy sportkárosodás következményei, amelyek hirtelen, hatalmas nyomást gyakorolnak a csontra ahhoz, hogy a környező membránt feltörjék, ami lehetővé teszi a folyadékok és a vér szivárgását. A sérüléskor a fájdalom gyakori, de a fájdalom gyakran erősödik a következő napokban, és hetekig tarthat. A csontromboló emberek segíthetnek a fájdalom elleni védekezésben a gyógyulási folyamat során túlterheléses fájdalomcsillapítókkal, például az aszpirin és az acetaminofen.

A keménység kóros csomókkal fordulhat elő, különösen akkor, ha a sérült csont egy csukló vagy csukló közeiében van. A térd és a könyök gyakori sérülési helyek a csontosodások számára, különösen a sportolók számára. A merev ízületek más sérülésekre utalhatnak. Néhány nap pihenés után a mozgásmozgások lassú mozgása segíthet enyhíteni a csonttömeg tüneteit, miközben a csont tovább gyógyul.

Fontos, hogy orvoshoz forduljon bármilyen mérsékelt vagy súlyos sérülés esetén, ha csontdaganat tünetei vannak jelen. A röntgensugár megállapíthatja, hogy vannak-e törések, vagy ha további körülményeket kell vizsgálni a környező lágyrészeken, hogy elhárítsák a súlyos sérüléseket. A csontfájdalom általában nem igényel különleges orvosi kezelést, bár több hónapig is eltarthat, hogy teljesen meggyógyuljon, mielőtt a duzzanat és a fájdalom teljesen lecsökken.