Mi okozhat sérülést?

Számos egészségi állapot okozza a sérüléseket, de leginkább szövetkárosodás, fertőzés, allergia, sérülés és rák okoz. Ez a betegség a bőrön, a csontban vagy a belső szervekben jelenhet meg. Különböző típusú károsodások jelennek meg különbözőképpen, egyesek enyhe tüneteket hoznak létre, mások életveszélyesek. Az orvosok általában a vizsgálatot és a páciens kórelőzményeit használják az ok megállapításához.

A herpesz szimplex vírus által okozott rendellenesség a szájban hideg vagy lázcsillapító. Ez a ragályos állapot hólyagként kezdődhet, mielőtt egy kéreg kialakulna. A csikorgó sebek csoportokban vagy egyetlen fájóban jelentkezhetnek, de nem fertőzőek. Lehet, hogy a vírus, a stressz, a B12-vitamin hiánya vagy az immunrendszer rendellenes működése okozta őket. Más szájszalagok a nyelv, az arc vagy az ajak harapása, valamint az éles fogak vagy fogsorok sérülése miatt keletkeznek.

Sok betegség bőrre károsodást okozhat, a bőrrák elleni allergiás reakciótól függően. A testen bárhol megjelenhet egy kattanás, kiütés, elszíneződés vagy hólyagképződés. Egy általános oka ennek a körülménynek a kialakulása az akne miatt, amelyet a pubertás hormonális változásai okoznak. Az allergiák csalánkiütést vagy viszkető kiütést okozhatnak. A bőrrák sérülései a napsugárzásból erednek, és általában a kézen, arcon és karokon jelennek meg.

A pikkelysömör minden korban kialakulhat, de az ok bizonytalan. A pikkelysömörként azonosított bőrkiütés kapcsolódhat a stresszhez, a gyógyszeres kezeléshez, fertőzéshez vagy sérüléshez. A genetika szerepet játszik ebben a rendellenességben, ami gyakran megjelenik az ekcémával. Más bőrelváltozások utánozhatják a pikkelysöműt, beleértve a rákot és a bőrrákot. A pikkelysömörhöz kapcsolódó bőrfelületek általában a baktériumok magas szintjét vizsgálják.

A csontok növekedése általában jelzi a rákot, amely áttevőztette a szervezet egy másik területét. Ezek általában nagyon fájdalmasak és érinthetik a szomszédos idegeket. A csontok leggyakoribb formája a gerincre és a lábra hat. Az emlőrák, a tüdő, a prosztata, a vese és a pajzsmirigy rákjai tipikus betegségeket jelentenek, amelyek e betegséghez vezetnek.

Ha a genitális régióban kialakul a sérülés, szexuális úton terjedő betegség, például herpesz okozhatja. Az emberi papillomavírus olyan elváltozást okoz, amely genitális szemölcsként jelenik meg. A prekancerózus elváltozás viszkethet és cisztává válhat. Bőrrák is előfordulhat a nemi szervekben.

Az agyban sérült szövet sérülést eredményez, amikor a sejtek sérüléstől, fertőzéstől vagy betegségtől halnak meg. Ha az idegsejtek meghalnak, akkor Alzheimer-kórhoz kötődő területeket termelhetnek. A stroke károkat is okozhat, ha az egészséges szövetek egyszer már léteznek az erekben. Bizonyos agyi betegségek, mint pl. A sclerosis multiplex és az agyi bénulás is okoznak sérüléseket.