Mi a kockázata a hidrokodon és az alkohol kombinációjának?

A hidrokodont és az alkoholt kombinálva számos kockázattal jár. Ez a két gyógyszer depresszáns, azaz lelassítja a központi idegrendszert (CNS). Összefogásuk növeli a két gyógyszer hatásait. A túladagolás és a halál valószínűbbé válik. Az alkohol kezelését orvosával kell megvitatni, mielőtt megkezdené a hidrokodont.

A hidrokodon és az alkohol depresszív gyógyszerek. Az alkoholtartalmú italokban az etanol ezt a hatást produkálja. A hidrokodon, egy ópiumszármazék, sokkal erősebb és fájdalomcsillapító. A központi idegrendszeri folyamatok lelassulása során a hatóanyagok szedése során különböző hatások alakulnak ki: izomlazulás, elmosódott beszéd, kognitív zavar, szedáció és depresszió, csak néhányat említenek. A két depresszáns egyidejű alkalmazása potenciálisan halálos kombináció.

Medikus szempontból az alkohol ellenjavallat a hidrokodon számára. Ez azt jelenti, hogy az alkohol befolyásolja a hidrokodon tervezett gyógyászati ​​hatását. Bár néhány nem szándékolt gyógyszer-kombináció megszakíthatja a gyógyszerek hatásait, az ellenkező ellentétes keverésével ezek az anyagok fordulnak elő.

A depresszánsok, ha keverednek, exponenciálisan nagyobb hatást gyakorolnak a testre, nem pedig a két gyógyszer együttes hatására. Azok az egyének, akik mindkét hatóanyagot kombinálják, csapdába esnek, mert úgy vélik, hogy a hidrokodon és az alkohol együttes alkalmazása nem fogja túlságosan károsítani őket. Mégis, amikor a kábítószerek az emberi szervezetben vannak kombinálva, az érzések általában kétszeresei az elvárásoknak. Ez a nem biztonságos gyógyszer-kombináció könnyen túladagoláshoz vezethet.

A hidrokodon túladagolása és az alkohol olyan tünetekkel jár, amelyek egy önmagában vett gyógyszer túladagolásával járnak. Egy személy mély álomba eshet, és nem reagálhat, a diákok is nagyon kicsiek lehetnek. Ezek a hatások általában a két anyag kombinálásának első néhány percében következnek be. A legveszélyesebb tünet azonban az, hogy egy személynek nehézségei lehetnek a légzés vagy a légzés leállítása. Azonnali orvosi ellátás szükséges, ha bármelyik tünet megjelenik.

A hidrokodon és az alkohol keverékének esetleges végzetes következményei miatt szükség van az alkohol kezelésére az orvosnál, mielőtt a fájdalom kezelésére hidrokodon kezelést kezdene. Ha valaki nagy mennyiséget fogyaszt, az orvos megkövetelheti, hogy az alkoholfogyasztást egy ideig leállítsa, mielőtt hidrokodont írna elő. Bizonyos esetekben az orvos javasolhatja, hogy egy alkoholfogyasztási program kerüljön be. A betegek számára fontos, hogy ne felejtsük el, hogy az alkoholfogyasztással kapcsolatban az orvoshoz való igazságosság elkerülheti az életveszélyes kábítószer-kombinációt.